
AKO TO VŠETKO ZAČALO




NÁŠ PRÍBEH
PRED 2020
Náš sad bol vždy sadom. Tak ako to bolo bežné v minulosti, aj naša rodina pred viac ako 100 rokmi gazdovala a venovala sa tradičnému pestovaniu ovocia. Slivky tu rástli odjakživa – boli súčasťou krajiny, stola aj života.
Ako šiel čas, menili sa generácie aj spôsob starostlivosti o sad. Už pred rokom 2020 sme si uvedomili, že dlhodobá udržateľnosť si vyžaduje zmenu – že sad musí vstúpiť do 21. storočia. Chceli sme ísť ďalej než len páliť alkohol, ako to bolo zvykom.
Preto som sa rozhodla sad obohatiť – k tradičným slivkám pribudli lieskové oriešky a belice (žlté slivky), aby mohol sad ďalej rásť – prirodzene, zodpovedne a s chuťou do budúcnosti.
2020 - NOVÉ RECEPTÚRY
Okrem overeného sušenia ovocia a výroby džemov sme sa postupne pustili aj do nových chutí. Začali sme skúšať ovocné čokolády, lieskovo-orieškový krém – či už v podobe jemného masla alebo sladkej nátierky – a tiež paradajkovú omáčku v štýle Arrabbiata.
2024 - PREDAJ Z DVORA
Tento rok sme si po prvý raz zaregistrovali náš sad na Predaj z dvora a s radosťou sme ponúkli zákazníkom naše domáce produkty – nesírené a nestriekané sušené ovocie či paradajkové omáčky v štýle Arrabbiata, ideálne k cestovinám.
2025 - SAMOSTATNE HOSPODÁRIACI ROĽNÍK
Keďže chceme rozšíriť možnosti, ako priniesť naše produkty k väčšiemu množstvu zákazníkov, zaregistrovali sme náš sad ako SHR – Samostatne hospodáriaci roľník.
Aj naďalej sa budeme s láskou snažiť prinášať vám kvalitné, regionálne a sezónne produkty – priamo z nášho sadu až na váš stôl.
Ďakujeme za vašu dôveru. Je pre nás tým najväčším záväzkom aj motiváciou.